Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak22. ožujka 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Izjava predsjednika Junckera povodom prve godišnjice napada 22. ožujka 2016.

Godinu dana nakon strašnih napada 22. ožujka 2016., koji su u žalost zavili cijelu Europu, i dalje se prisjećamo žrtava koje ćemo zauvijek nositi u svojim mislima i u svojim srcima. S velikom se tugom prisjećam tih uništenih života, među ostalim i...

Godišnjica terorističkog napada u Briselu

Mučki teroristički napadi udarili su u samo srce Europe ovdje u Belgiji, u naš glavni grad Bruxelles – višejezični i višenacionalni grad u kojem uživamo u skladnom zajedničkom suživotu. Suočeni s dotad neviđenim i neshvatljivim nasiljem, mi koji živimo u Bruxellesu i Belgiji odlučili smo, uz podršku svih naroda Europe, pružiti otpor i ne gubiti nadu. U tom teškom razdoblju Europljani su se ujedinili u borbi protiv terorizma koji je prijetnja našoj sigurnosti i miru širom svijeta. Pokazali smo da smo odlučni braniti svoje vrijednosti i slobode bez obzira na cijenu.

Upravo zbog toga teroristi u konačnici nisu uspjeli – zato što smo na mržnju i nasilje odgovorili obnovljenom odlučnošću na obranu demokracije i mirnog suživota u različitosti. Svoju budućnost moramo graditi na tim plemenitim idealima koji nama Europljanima toliko znače. Dugujemo to svim žrtvama ovih napada.

Pojedinosti

Datum objave
22. ožujka 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj