Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak19. rujna 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Izjava i Plan iz Bratislave

U petak, 16. rujna predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sudjelovao je na neformalnom sastanku šefova država i vlada 27 država članica EU-a.

hot_topics.jpg

Na sastanku su dogovoreni Izjava i Plan iz Bratislave, u kojima se utvrđuju jasni prioriteti za djelovanje tijekom idućih dvanaest mjeseci. Zajedno sa slovačkim premijerom Robertom Ficom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom predsjednik Juncker pozdravio je čvrstu podršku koju su čelnici EU-a dali novim inicijativama koje je najavio u svom govoru o stanju u Uniji.

Predsjednik Juncker osobito je istaknuo jednoglasnu potporu novom paketu mjera kojima se promiče jedinstveno digitalno tržište EU-a, a koji je Komisija donijela isti dan kada je održan i govor o stanju u Uniji.

Tim će se mjerama pridonijeti osuvremenjivanju, gospodarskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta u Europi, izjavio je predsjednik.

Čelnici EU-a podržali su i prijedloge Komisije o proširenju Plana ulaganja za Europu, kojim je u prvoj godini primjene već mobilizirano 116 milijardi eura novih ulaganja.

Pojedinosti

Datum objave
19. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj