Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak25. listopada 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Izgradnja Europe koja štiti, jača i brani

Junckerova Komisija predstavila treći godišnji program rada. U ovom programu rada predložena je 21 ključna inicijativa, kao i 18 novih prijedloga u okviru programa REFIT u cilju poboljšanja kvalitete postojećeg zakonodavstva EU-a i osiguravanja...

10_prioriteta.png

Program rada Komisije za sljedeću godinu strogo je usredotočen na postizanje rezultata u 10 prioritetnih područja u skladu s političkim smjernicama i u cilju rješavanja najvećih izazova s kojima je Europa danas suočena.

Na temelju programa rada Komisija, Europski parlament i Vijeće sada će započeti rad na zajedničkoj izjavi o usuglašenim ciljevima i prioritetima za 2017. kako bi se prijedlozi pretvorili u konkretne mjere te postigli rezultati za građane.

„Usredotočeni smo na važna pitanja, konkretne mjere koje poboljšavaju život građana. Uoči 60. obljetnice Rimskih ugovora sljedećeg ožujka moramo se ujediniti oko pozitivno formuliranih planova. Upravo to donosi Program rada Komisije. Tijekom sljedećih tjedana odabrat ću, u suradnji s Europskim parlamentom i Vijećem, inicijative od velike političke važnosti koje u sljedećim mjesecima trebaju imati prioritet u zakonodavnom postupku. Jer ovo je Europa rezultata”, izjavio je predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker.

„U ovom zahtjevnom vremenu moramo bolje surađivati i pridonijeti zaštiti, osnaživanju i obrani građana Europe. Komisija je radi toga već od prvog dana utvrdila jasne prioritete. Pozorno slušamo Europski parlament i Vijeće te građane, za koje radimo. Postigli smo solidan napredak u područjima kao što su poticanje ulaganja i zapošljavanja, upravljanje migracijama, klimatske promjene i borba protiv terorizma. Posla međutim još ima i ove godine moramo se usuglasiti o mnogim ključnim prijedlozima koji su već predstavljeni. Moramo imati konkretne rezultate”, izjavio je prvi potpredsjednik Frans Timmermans.

  • Komisija je usredotočena na važna pitanja
  • Komisija je usredotočena na bolje djelovanje

commission-work-plan-hr.pdf English (585.33 KB - PDF)

Download

Pojedinosti

Datum objave
25. listopada 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj