Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak19. prosinca 2022.Predstavništvo u Hrvatskoj

Gospodarski i socijalni partneri Komisije potvrdili svoju predanost boljoj integraciji migranata i izbjeglica na tržištu rada

Članovi Partnerstva razmotrit će i doprinose za olakšavanje i pojednostavnjenje postupaka procjene, priznavanja i potvrde vještina i kvalifikacija izbjeglica i migranata.

Gospodarski i socijalni partneri Komisije potvrdili svoju predanost boljoj integraciji migranata i izbjeglica na tržištu rada

Članovi Europskog partnerstva za integraciju danas su se sastali kako bi raspravili o novim prilikama za integraciju izbjeglica i drugih migranata na tržištu rada. Domaćini sastanka bili su povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson i povjerenik za zapošljavanje i socijalna prava Nicolas Schmit. Njima su se na sastanku pridružili predstavnici europskih socijalnih i gospodarskih partnera, među kojima su: ETUC, BusinessEurope, SGI Europe, SME United i Eurochambres.

Europsko partnerstvo za integraciju osnovano je 2017. Cilj mu je s pomoću višedioničkog pristupa olakšati ranu integraciju izbjeglica i drugih migranata u tržište rada. Na sastanku će se razgovarati i o načinima na koji se ta dugogodišnja suradnja može iskoristiti za potporu integraciji izbjeglih Ukrajinaca u europsko tržište rada. Članovi Partnerstva razmotrit će i doprinose za olakšavanje i pojednostavnjenje postupaka procjene, priznavanja i potvrde vještina i kvalifikacija izbjeglica i migranata.

Priopćenje za medije bit će objavljeno po završetku sastanka.

Pojedinosti

Datum objave
19. prosinca 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj