Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak26. siječnja 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Zaštita potrošača: Google se obvezao da će potrošačima pružiti jasnije i točnije informacije radi usklađivanja s pravilima EU-a

Je li vam se ikad dogodilo da vam nije jasno jeste li kupovali izravno od Googlea ili od neke druge robne marke ili niste mogli pronaći informacije o konačnim troškovima?

Google

Kako bi dodatno uskladio svoje prakse s pravom EU-a, ponajprije u pogledu nedostatka transparentnosti i jasnih informacija za potrošače, Google se obvezao uvesti promjene u vezi s nekoliko svojih proizvoda i usluga.

Nakon dijaloga započetog 2021. s mrežom za suradnju u zaštiti potrošača, koju koordinira Europska komisija, a vode nizozemsko tijelo za potrošače i tržišta te belgijska glavna uprava za gospodarsku inspekciju, Google je pristao riješiti probleme na koje su ukazala nadležna tijela i uvesti promjene u Google Store, Google Play Store, Google Hotels i Google Flights kako bi se osigurala usklađenost s pravilima EU-a o zaštiti potrošača. Želite li znati više o promjenama koje je uveo Google?

Više informacija dostupno je u priopćenju za medije

Pojedinosti

Datum objave
26. siječnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj