Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak29. svibnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Globalni odgovor na koronavirus: početak nove kampanje uz potporu organizacije Global Citizen

Komisija je jučer najavila sljedeće korake u okviru globalnog odgovora na koronavirus, globalnog djelovanja za univerzalan pristup cjenovno pristupačnom cijepljenju, liječenju i testiranju kada je riječ o koronavirusu.

Globalni odgovor na koronavirus: početak nove kampanje uz potporu organizacije Global Citizen

U okviru donatorskog maratona započetog 4. svibnja, u sklopu kojeg je prikupljeno 9,8 milijardi eura, međunarodna organizacija za promicanje interesa Global Citizen pokrenut će novu kampanju pod nazivom „Globalni cilj: zajedno za budućnost”, koja će kulminirati globalnim donatorskim sastankom na vrhu u subotu 27. lipnja kojim će predsjedati Ursula von der Leyen. Svjetski umjetnici, među kojima su Adam Lambert, Chloe x Halle, Chris Rock, Coldplay, Dionne Warwick, Femi Kuti, Fher of Maná, Hugh Jackman, Idris i Sabrina Elba, J Balvin, Justin Bieber, Lady Gaga, Lang, Miley Cyrus, Padma Lakshmi, Rachel Brosnahan i Shakira, najavili su da će potaknuti građane na pružanje podrške tom cilju kako bi se angažirali i uputili apel svjetskim vođama. Priopćenje za medije, memorandum i izjava predsjednice von der Leyen dostupni su na internetu

Komisija će zajedno s organizacijom Global Citizen pojačati mobilizaciju sredstava kako bi svijet uspio pobijediti aktualnu pandemiju i izbjeći novu.

Riječ je o novoj fazi prikupljanja potpore za inicijativu Akcelerator ACT, koju je 24. travnja 2020. u okviru globalnog poziva na djelovanje pokrenula Svjetska zdravstvena organizacija s vladama i partnerima. Cilj je kampanje prikupljanje znatnih resursa potrebnih za brži razvoj novih rješenja i univerzalan i uključiv pristup tim rješenjima. Drugim riječima, želi se osigurati pristup svugdje i svima kojima je potreban.

Pojedinosti

Datum objave
29. svibnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj