Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. travnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Globalni odgovor na koronavirus: EU organizira prikupljanje sredstava

Europska unija udružila je snage s globalnim partnerima i organizira globalni odgovor na koronavirus, prikupljanje sredstava počinje 4. svibnja 2020. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i globalne zdravstvene organizacije pokrenule su zajednički...

Globalni odgovor na koronavirus: EU organizira prikupljanje sredstava

Da bi se za to prikupila sredstva, Europska unija s partnerima organizirat će svjetsko maratonsko prikupljanje sredstava. Zemlje i organizacije diljem svijeta pozvane su da doniraju kako bi se ostvario početni cilj, prikupljanje 7,5 milijardi eura.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: U borbi protiv koronavirusa moramo ujediniti cijeli svijet, sve čelnike i sve ljude. Za samo deset dana počinje svjetsko prikupljanje sredstava. Pravi maraton. Za pobjedu nad koronavirusom nužni su globalni odgovor i trajno djelovanje u mnogim područjima. Moramo razviti cjepivo, proizvesti ga i dostaviti u svaki kutak svijeta. I ono mora biti dostupno po pristupačnoj cijeni.

Istraživači i inovatori diljem svijeta intenzivno se trude pronaći rješenje za spašavanje života i zaštitu zdravlja. Od 4. svibnja Komisija će prihvaćati donacije zemalja i poslovnih zaklada. Kako bi donacije stalno dolazile, Komisija će tog dana objaviti i iduće važne etape globalne kampanje.

Komisija poziva i vlade, vodeće poslovne ljude, javne ličnosti, filantrope, umjetnike i građane da pomognu u informiranju o ovom globalnom pothvatu. Prikupljena sredstva usmjerit će se u tri područja: dijagnostika, lijekovi i cjepiva. Više informacija o temi možete pročitati ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
30. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj