Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak28. travnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Globalni odgovor na koronavirus: EU organizira prikupljanje sredstava

Europska unija udružila je snage s globalnim partnerima i organizira prikupljanje sredstava, globalni odgovor na koronavirus, koje počinje 4. svibnja 2020.

Globalni odgovor na koronavirus: EU organizira prikupljanje sredstava

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i globalne zdravstvene organizacije pokrenule su zajednički poziv na djelovanje da bi se brzo ostvario pravedan pristup sigurnoj, kvalitetnoj, djelotvornoj i cjenovno povoljnoj dijagnostici, terapeutskim postupcima i cjepivu protiv koronavirusa.

Da bi se za to prikupila sredstva, Europska unija s partnerima organizirat će svjetsko maratonsko prikupljanje sredstava. Zemlje i organizacije diljem svijeta pozvane su da doniraju kako bi se ostvario početni cilj, prikupljanje 7,5 milijardi eura.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: U borbi protiv koronavirusa moramo ujediniti cijeli svijet, sve čelnike i sve ljude. Za samo deset dana počinje svjetsko prikupljanje sredstava. Pravi maraton. Za pobjedu nad koronavirusom nužni su globalni odgovor i trajno djelovanje u mnogim područjima. Moramo razviti cjepivo, proizvesti ga i dostaviti u svaki kutak svijeta. I ono mora biti dostupno po pristupačnoj cijeni. Izjava za medije dostupna je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
28. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj