Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak30. studenoga 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Globalna strategija EU-a za zdravlje i Izvješće o stanju pripravnosti za područje zdravstva

Strategijom EU produbljuje svoje vodstvo i ponovno potvrđuje svoju odgovornost za suočavanje s ključnim globalnim izazovima i zdravstvenim nejednakostima.

Globalna strategija EU-a

Europska komisija danas je donijela Globalnu strategiju Europske unije za zdravlje. Strategijom EU produbljuje svoje vodstvo i ponovno potvrđuje svoju odgovornost za suočavanje s ključnim globalnim izazovima i zdravstvenim nejednakostima: nedovršeni program za globalno zdravlje te borbu protiv prijetnji zdravlju u doba pandemija.

Više informacija možete pronaći na ovim poveznicama (na engleskom):

priopćenje za medije

pitanja i odgovori

informativni članak.

Za više informacija, pogledajte konferenciju za medije visokog predstavnika/potpredsjednika Europske komisije Josepa Borrella, povjerenice Stelle Kyriakides (zdravlje i sigurnost hrane) i Jute Urpilainen (međunarodna partnerstva) na platformi EbS. O globalnoj strategiji EU-a za zdravlje raspravljat će se i na današnjem predstavljanju Strategije u 14:30 sati.

Osim toga, Komisija je objavila i prvo Izvješće o stanju pripravnosti u području zdravstva. U Izvješću se ističe napredak postignut u području pripravnosti i odgovora od početka pandemije bolesti COVID-19, s posebnim naglaskom na medicinske protumjere.

Više informacija na ovim poveznicama:

priopćenje za medije (na hrvatskom)

informativni članak (na engleskom jeziku).

Pojedinosti

Datum objave
30. studenoga 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj