Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Najava12. srpnja 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Forum EU-LAC: mladi, civilno društvo i lokalne vlasti razmatraju izgradnju održive i uključive budućnosti za obje regije na sastanku EU-a i CELAC-a

Oko 250 mladih, predstavnika civilnog društva i lokalnih vlasti iz EU-a, Latinske Amerike i Kariba sastat će se 13. i 14. srpnja u Bruxellesu na sastanku na vrhu EU-a i CELAC-a radi razgovora o izgradnji održive i uključive budućnosti.

EU - CELAC sastanak 2023.

Oko 250 mladih, predstavnika civilnog društva i lokalnih vlasti iz EU-a, Latinske Amerike i Kariba sastat će se 13. i 14. srpnja u Bruxellesu na sastanku na vrhu EU-a i CELAC-a radi razgovora o izgradnji održive i uključive budućnosti za obje regije tijekom foruma EU-LAC.

Povjerenica za međunarodna partnerstva Jutta Urpilainen otvorit će Forum 13. srpnja u 15:30, zajedno sa španjolskim ministrom vanjskih poslova Joséom Manuelom Albaresom Buenosom i brazilskom ministricom za rasnu jednakost Anielle Franco.

Forum je organiziran u kontekstu Dana EU-a i LAC-a, jednog od ključnih popratnih događanja sastanka na vrhu EU-a i CELAC-a 17. i 18. srpnja 2023., zajedno s poslovnim forumom posvećenom Danu mladih 13. srpnja.

Opći je cilj Foruma EU-LAC omogućiti razmjenu među mladima, civilnim društvom i lokalnim vlastima s obje strane Atlantika o tome kako obje regije mogu surađivati u skladu s novim programom ulaganja EU-a i CELAC-a. Program se podupire u okviru strategije Global Gateway i očekuje se da će biti pokrenut na sastanku na vrhu EU-a i CELAC-a.

Rasprave tijekom dva dana sastanaka bit će usmjerene na teme kao što su socijalna kohezija i nejednakost, obrazovanje, zdravlje, kultura, rod, mladi, ljudska prava i demokracija, održivo i uključivo gospodarstvo, pravedna i poštena zelena i digitalna tranzicija. Ishodi rasprava bit će dio konkretnih preporuka upućenih čelnicima uoči sastanka na vrhu EU-a i CELAC-a.

Forum je također ključna platforma za poticanje bliže suradnje između nedržavnih aktera i organizacija mladih iz obje regije. Dnevni red Foruma pogledajte ovdje

Pojedinosti

Datum objave
12. srpnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj