Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak8. ožujka 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europska unija i Sjedinjene Američke Države zaključili pregovore o poljoprivrednim kvotama

Europska unija i Sjedinjene Američke Države zaključili su pregovore o prilagodbi poljoprivrednih kvota Europske unije u okviru Svjetske trgovinske organizacije (WTO) nakon povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz EU-a. To je vrhunac dvogodišnjih pregovora...

Europska unija i Sjedinjene Američke Države zaključili pregovore o poljoprivrednim kvotama

Komentirajući današnji načelni dogovor povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciejowski izjavio je: Drago mi je da smo postigli dogovor s našim najvažnijim trgovinskim partnerom, SAD-om. Ovim sporazumom koji je postignut unutar okvira WTO-a zadržan je izvorni obujam, ali se on dijeli između EU-a i Ujedinjene Kraljevine. Njime se osigurava sigurnost i stabilnost trgovine poljoprivrednim proizvodima i naših tržišta. Posebno mi je drago da ovaj sporazum potvrđuje važnost našeg trgovinskog i gospodarskog odnosa. Time se afirmira naša predanost suradnji i bilateralnoj suradnji u okviru WTO-a. Želim zahvaliti svojem timu i kolegama iz SAD-a na uspješno obavljenom poslu.

Nakon što Komisija donese Sporazum između EU-a i SAD-a, on će se poslati na ratifikaciju Europskom parlamentu i Vijeću kako bi mogao stupiti na snagu što je prije moguće. Priopćenje za medije dostupno je na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
8. ožujka 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj