Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. ožujka 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

EU mobilizira hitnu potporu za partnere sa zapadnog Balkana

U okviru globalnog odgovora na pandemiju Europska komisija najavila je 38 milijuna eura hitne potpore za zdravstvenu situaciju na zapadnom Balkanu i preraspodjelu 374 milijuna eura iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć kako bi pomogla socioekonomskom...

EU mobilizira hitnu potporu za partnere sa zapadnog Balkana

Povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi izjavio je: Europa se suočava s dosad neviđenom krizom javnog zdravlja, no čak i u ovim teškim vremenima uvijek ćemo imati na umu naše partnere sa zapadnog Balkana koje vidimo u EU-u. Pomoći ćemo im s hitnim potrebama zdravstvenih sustava, promicat ćemo dugoročne mjere za ublažavanje socioekonomskih posljedica pandemije i poduprijeti mala te srednja poduzeća u regiji.

Zbog toga će EU pomoći Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji da zadovolje hitne potrebe za medicinskim uređajima i zaštitnoj opremi kao što su ventilatori, laboratorijska oprema, maske, zaštitne naočale, ogrtači i zaštitna odijela te će podržati njihov oporavak. Priopćenje za medije i informativni članak dostupni su na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
30. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj