Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. kolovoza 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 2 min

EGSO nagrađuje izuzetne inicijative na području migracija

Poziv za prijave za prijave za NAGRADU ZA CIVILNO DRUŠTVO 2016.Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2016. namijenjena je organizacijama civilnog društva i/ili pojedincima koji su dali znatan doprinos tako što su prihvatili taj izazov i pružili pomoć...

20160823_civil-society-prize.jpg

EGSO nagrađuje izuzetne inicijative na području migracija

Poziv za prijave za NAGRADU ZA CIVILNO DRUŠTVO 2016.
Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2016. namijenjena je organizacijama civilnog društva i/ili pojedincima koji su dali znatan doprinos tako što su prihvatili taj izazov i pružili pomoć izbjeglicama i migrantima, čime promiču europske vrijednosti i koheziju.

Već gotovo dvije godine golem i dosad nezabilježen priljev izbjeglica iz ratom zahvaćenih ili nerazvijenih zemalja u Europsku uniju snažno utječe na politički i društveni život Europe. Osiguravanje hrane i smještaja za izbjeglice koje u masovnom broju pristižu u EU, njihovo upoznavanje s novim okolnostima i kulturnim razlikama, kao i pružanje podrške tim ljudima tijekom procesa integracije i dalje predstavlja velik izazov s kojim su se države članice uspjele suočiti jedino zahvaljujući spontanoj i znatnoj potpori građana i civilnog društva općenito.

Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2016. namijenjena je organizacijama civilnog društva i/ili pojedincima koji su dali znatan doprinos tako što su prihvatili taj izazov i pružili pomoć izbjeglicama i migrantima, čime promiču europske vrijednosti i koheziju. Konkretno, Nagradu za civilno društvo 2016. dobit će inicijative koje su već provedene u djelo ili su još u tijeku, a zadovoljavaju najmanje jedan od sljedećih kriterija:

• pružaju prvi prihvat i trenutačnu pomoć migrantima i izbjeglicama
• pružaju socijalnu podršku te osiguravaju smještaj i zdravstvenu skrb
• pružaju praktičnu podršku i savjetovanje
• suzbijaju ksenofobiju, rasizam i diskriminaciju
• suzbijaju izrabljivanje i promiču uzajamno poštovanje
• podižu svijest o pravima i obavezama
• organiziraju obuku za državljane trećih zemalja i zajednice domaćine.

Cjelokupan popis uvjeta i obrazac za prijavu dostupni su na našim internetskim stranicama – Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2016. Prijave kandidata moraju se poslati izravno EGSO-u.

Nagrada u ukupnoj vrijednosti od 50 000 EUR, koju će podijeliti do petero dobitnika, bit će dodijeljena 15. prosinca 2016. Na natjecanje se mogu prijaviti organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na europskoj, nacionalnoj regionalnoj ili lokalnoj razini. Mogu se prijaviti i pojedinci.

Pozivamo organizacije i pojedince koji ispunjavaju navedene uvjete i ostvarili su vrijedne projekte da se prijave na natjecanje za Nagradu EGSO-a za civilno društvo 2016.

Rok za podnošenje prijava je 9. rujna 2016.

Kontakt :

Europski gospodasrki i socijalni odbor (European Economic and Social Committee)

Tel. +32 2 546 9779 – Faks +32 25469764
E-mail: pressateesc [dot] europa [dot] eu (press[at]eesc[dot]europa[dot]eu) – Internet: www.eesc.europa.eu

Pojedinosti

Datum objave
24. kolovoza 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj