Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak11. lipnja 2015.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Dani energije Europske unije 2015.

U tjednu od 15. do 19. lipnja 2015. potražite događanje u vašoj blizini!Europski tjedan održive energije

energy-week-2015.jpg

Dani energije Europske unije pomažu proširiti informacije o sigurnoj, čistoj i učinkovitoj energiji.

Očekuje se da će do 500 prezentacija, radionica, izložbi, koncerata, igara, kvizova, izložaka i ostalih aktivnosti privući nekoliko tisuća posjetitelja diljem Europe i izvan nje.

Gotovo četvrtina događaja odvijat će se u Bruxellesu, u vrijeme oko EU tjedna održive energije (EUSEW) i političke konferencije, dok će ostali događaji biti organizirani tijekom lipnja na lokacijama diljem 28 država članica EU-a i pridruženih zemalja, uključujući Tursku, Srbiju, Moldaviju, Gruziju, Ukrajinu, Norvešku i Island.

Otkrijte Dane energije koji se održavaju u vašoj blizini!

Kontekst

Dani energije najznačajnije su događanje EUSEW-a na kojima se dijele najbolje prakse, razvijaju nove ideje i stvaraju savezi kako bi se pomoglo stvaranje Energetske unije EU-a. Sada u svojoj desetoj godini, EUSEW je vodeći događaj za sve dionike koji istražuju najbolje načine za ispunjavanje energetskih i klimatskih ciljeva EU-a. Organiziran uz podršku Izvršne agencije za mala i srednja poduzeća (EASME) i u savjetovanju s Europskom komisijom, sastoji se od aktivnosti posvećenih energetskoj učinkovitosti i rješenjima obnovljive energije diljem Europe.

Ove se godine godišnja Politička konferencija u Bruxellesu, koja se održava od 16. do 18. lipnja, usredotočuje na ulogu odgovornih kupaca u novoj Energetskoj uniji. Kao dio toga, Nagrade za održivu energiju prepoznaju najbolje godišnje projekte u području energetske učinkovitosti i rješenja obnovljive energije. Pobjednike će na svečanosti u Bruxellesu 16. lipnja proglasiti Jerzy Buzek, bivši poljski premijer koji je sada na čelu Odbora Europskog parlamenta za industriju, istraživanje i energiju (ITRE).

Miguel Arias Cañete, povjerenik EU-a za klimatsku i energetsku politiku, i Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske komisije zadužen za Energetsku uniju će biti prisutni kako bi pomogli da se 10. godišnjica EUSEW-a proslavi u velikom stilu.

Web stranice Europskog održivog tjedna energije 2015: http://eusew.eu/index.php

Dani energije 2015. u Hrvatskoj:

Datum: 08. lipnja 2015. - 10. lipnja 2015.

Vrijeme: 09:00 do 17:00

Mjesto održavanja: Rijeka

Datum: 10. lipnja 2015. - 17. lipnja 2015.

Vrijeme: 9:00 do 18:00

Mjesto održavanja: Zagreb

Datum: 11. lipnja 2015.

Vrijeme: 10:00 do 17:30

Mjesto održavanja: Koprivnica

Pojedinosti

Datum objave
11. lipnja 2015.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj