Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak1. veljače 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

61 milijun eura za potporu istraživanjima i inovacijama za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu

Europska komisija danas je odobrila ulaganje više od 61 milijun eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj u modernizaciju i širenje Instituta Ruđer Bošković (RBI) u Zagrebu u cilju povećanja istraživačkih kapaciteta u okviru projekta „Otvorene...

Kohezijska politika u Hrvatskoj

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Zahvaljujući ovom projektu EU-a, institut će postati konkurentniji i povećat će suradnju s lokalnim i međunarodnim istraživačkim partnerima i poslovnim dionicima. S obzirom na globalne izazove s kojima se suočavamo, ključno je ulagati u europske istraživačke institute i projekte za rješavanje društvenih problema u sektorima kao što su zdravlje, hrana i okoliš.

Poboljšani kapaciteti i radno okruženje Instituta pomoći će u osposobljavanju nove generacije studenata u multidisciplinarnim znanstvenim područjima s dodatnim ciljem motiviranja sadašnje generacije znanstvenika da ostanu u Hrvatskoj, čime će se doprinijeti gospodarskom razvoju i inovacijama u zemlji.

Boljim povezivanjem s poduzećima i industrijom osigurat će se rješavanje stvarnih društvenih problema u područjima kao što su okoliš, klimatske promjene, energetika, zdravlje i starenje stanovništva.

Projektom O-ZIP pomoći će se u provedbi strategije pametne specijalizacije (S3) i projekata u okviru programa EU-a za istraživanje i inovacije (Obzor 2020).

Pojedinosti

Datum objave
1. veljače 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj