Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak8. rujna 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

348 milijuna eura humanitarne pomoći izbjeglicama u Turskoj

Novi projekti u okviru Instrumenta za izbjeglice u Turskoj: 348 milijuna eura humanitarne pomoći izbjeglicama u Turskoj.

20150917_refugees_4.jpg

Povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides danas je predstavio dosad najveći program EU-a za humanitarnu pomoć – mrežu socijalne zaštite u hitnim slučajevima.

Mreža socijalne zaštite u hitnim slučajevima, koju EU i njegove države članice financiraju s 348 milijuna eura u okviru Instrumenta za izbjeglice u Turskoj, prvi je program socijalne zaštite te vrste.

U njemu se povezuju praktična znanja s područja međunarodne humanitarne pomoći i državne službe kako bi se pomoglo milijunu izbjeglica u čitavoj Turskoj. „(…) dosad nezabilježen opseg mreže socijalne zaštite u hitnim slučajevima znatno će utjecati na živote muškaraca, žena i djece koji su morali pobjeći pred sukobima i nasiljem. (…) Riječ je o drastičnoj promjeni u pružanju međunarodne humanitarne pomoći. Želim iskoristiti ovu priliku kako bih pohvalio Tursku zbog njezine iznimne velikodušnosti u zbrinjavanju izbjeglica koje se nalaze na njezinu teritoriju“, izjavio je povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides.

Pojedinosti

Datum objave
8. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj