Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Konferencije i sastanci na vrhu

Poziv medijima na konferenciju za novinare

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na konferenciju za novinare Elise Ferreire, povjerenice za koheziju i reforme, sutra u srijedu, 9. veljače, u 10 sati (po srednjeeuropskom vremenu) u sklopu kojega će predstaviti osmo izvješće o koheziji.

Nakon konferencije za novinare uslijedit će neslužbeni tehnički brifing Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku te Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje.

Europska komisija svake tri godine objavljuje izvješće o gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji u Europskoj uniji u sklopu kojega predstavlja napredak i ulogu Europske unije kao pokretača regionalnog razvoja.

Na temelju prikupljenih činjenica i rezultata u izvješću se nudi pregled stanja razvoja regija u Europskoj uniji i izazova s kojima se suočavaju, ostvarenih rezultata te planova za programsko razdoblje 2021.-2027. godine, kako bi se regijama Europske unije pomoglo u zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Konferencija za tisak emitirat će se na EbS-u, s prijevodom na engleski i francuski, a priopćenje za tisak i informativni list bit će objavljeni na svim jezicima EU-a na početku konferencije.  Ako se želite prijaviti kao aktivni sudionik s mogućnošću postavljanja pitanja, procedura za prijave nalazi se ovdje, a svoj zahtjev pošaljite danas do 18:00 sati.

  • ekonomska i socijalna povezanost
  • srijeda 9. veljače 2022., 10:00 - 12.00 (CET)

Praktične informacije

Vrijeme
srijeda 9. veljače 2022., 10:00 - 12.00 (CET)
Jezici
engleski
Organizatori
Europska komisija