Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj
Natjecanja i svečanosti dodjele nagrada

[NAJAVA] Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj na međunarodnom natjecanju za mlade s intelektualnim poteškoćama u Rijeci

Voditelj Predstavništva Ognian Zlatev na međunarodnom sportskom natjecanju #SMILE koje je dio projekta #SMILE – Sport, Motivation, Incusion Leadership, Engagement sufinanciranog sredstvima iz programa Erasmus+.

U Rijeci se naime do ponedjeljka 17. travnja 2023. održava međunarodno sportsko natjecanje #SMILE kojem je domaćin Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke u suradnji s Bugarskom udrugom za razvoj sporta te drugim partnerima iz Hrvatske. Natjecanje je dio projekta #SMILE – Sport, Motivation, Incusion Leadership, Engagement sufinanciranog sredstvima iz programa Erasmus+ kroz koji će se osnažiti 60 mladih hrvatskih i bugarskih sportaša s intelektualnim ili mentalnim poteškoćama. Tijekom 2022. ova je skupina mladih u sklopu projekta trenirala i pripremala se za natjecanje u Rijeci koje će se sastojati od brojnih sportskih disciplina poput trčanja, plivanja, košarke, boćanja te uspona na planinu Platak. Krajnji je cilj je projekta istražiti vezu između sporta i uključivosti na jedinstven način, pružanjem prilika za međunarodno sudjelovanje u sportskim aktivnostima osobama s intelektualnim poteškoćama ili s izazovima vezanim za mentalno zdravlje. Po završetku projekta, sportski stručnjaci i organizacije u Bugarskoj i u Hrvatskoj nastavit će upotrebljavati sve razvijene projektne alate za rad s mladima s intelektualnim ili  mentalnim poteškoćama.

 

Više informacija

Desetogodišnja Strategija EU-a o pravima osoba s invaliditetom (2020. – 2023.)

Uključivost i raznolikost te ostali prioriteti programa Erasmus+

O međunarodnom projektu #SMILE

  • Europska komisija
  • -
  • Rijeka, Hrvatska

Praktične informacije

Vrijeme
-
Mjesto
Sveučilište u Rijeci, Restoran Kampus
Ul. Vjekoslava Dukića bb, Rijeka, Hrvatska
Jezici
hrvatski

Opis