Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Konferencije i sastanci na vrhu

Konferencija o budućnosti Europe: Budućnost javnog zdravlja u Hrvatskoj i Europi

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Predstavništvo Europske komisije u partnerstvu sa zagrebačkim Pravnim fakultetom organiziraju Konferenciju o budućnosti Europe na temu budućnosti javnog zdravlja u Hrvatskoj i Europi.

Uvodnim govorom konferenciju će otvoriti potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, a zatim slijede uvodne riječi državnog tajnika Ministarstva zdravstva izv. prof. dr.sc. Silvija Bašića dr.med. (videovezom), zastupnice u Hrvatskome saboru te izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Ivane Kekin, dr. med., kao i dr. sc. Ivana Ćelića, dr. med., zastupnika u Hrvatskome saboru i izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora.

U uvodnom razgovoru o Konferenciji o budućnosti Europe i javnom zdravlju sudjelovat će voditeljica Ureda  Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić,  u ime Medicinskog fakulteta u Zagrebu ravnateljica Škole narodnog zdravlja "A. Štampar" prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak te dekan zagrebačkog Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić.

Proces Konferencije o budućnosti Europe prisutnima će približiti zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak koja u ime ove europske institucije sudjeluju u plenarnim sjednicama Konferencije, dok će o budućnosti javnog zdravlja iz pravne perspektive govoriti zastupnik u Europskom parlamentu dr. sc. Tomislav Sokol.

U svakom od panela govorit će i hrvatski predstavnici koji su tijekom proteklih mjeseci sudjelovali u europskim panelima građana Konferencije: umirovljenik Vinko Sebešić te studenti Ivan Begić, Mateja Lisak, Martina Zvonar i Fran Radačić. Ostali sudionici rasprava su Jean Monnet profesorica europskog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Orešković, dr. med. student prava Karlo Kožina, liječnica Katarina Babić i ravnateljica HINA-e Branka Gabriela Vojvodić (videovezom), dok će se komentarom iz Bruxellesa uključiti dopisnik HINA-e Slavko Vukadin (videovezom).

Konferencija završava studentskom debatom o EU COVID potvrdama u organizaciji Katedre za europsko javno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, uz voditelje debate dr. sc. Niku Bačić Selanec, Davora Petrića i Luku Petrovića.

Konferencija završava studentskom debatom o EU COVID potvrdama u organizaciji Katedre za europsko javno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, uz voditelje debate dr. sc. Niku Bačić Selanec, Davora Petrića i Luku Petrovića.

Medijski partner konferencije je HINA, a moderiraju je novinarke RTL-a Damira Gregoret i Leona Šiljeg.

Događaj možete pratiti na Facebook stranici i na YouTube kanalu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Prikupljeni zaključci bit će dio prijedloga što će se objaviti na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu priliku da europski građani rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Cilj je uključiti građane svih dobi i profila, a osobito mlade ljude, da se aktivno uključe u promišljanja o budućnosti EU-a, da jasno kažu u kakvoj Europskoj uniji žele živjeti, što žele mijenjati i na koji način. Konferencija omogućuje milijunima građana da raspravljaju zajedno sa svojim izabranim predstavnicima na svim razinama, bilo da je riječ o lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini. Svi zajedno mogu raspravljati o budućoj Europskoj uniji u kojoj žele živjeti i raditi.

Twitter: #BudućnostJeVaša

Sudjelovanje na samom događanju podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem, video i audiosnimanjem te korištenjem snimljenih materijala za potrebe Europske komisije. Europska komisija ozbiljno shvaća zaštitu osobnih podataka. Svi osobni podaci obrađuju se u skladu s Uredbom (EU) 2018./1725. Glavna uprava za komunikaciju / Predstavništva Europske komisije sve osobne podatke obrađuju u skladu s tom uredbom.

  • Europska komisija
  • petak 28. siječnja 2022., 10:00 - 16.00 (CET)
  • Hrvatska

Praktične informacije

Vrijeme
petak 28. siječnja 2022., 10:00 - 16.00 (CET)
Mjesto
Muzička akademija u Zagrebu
Hrvatska
Jezici
hrvatski
Social media links

Opis