Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Plan oporavka

Paket za oporavak Europe podupire gospodarski oporavak Hrvatske i pomaže u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe.

EU isplatio 300 milijuna eura pomoći Ukrajini
EU je ujedinjena u solidarnosti s Ukrajinom i njenim narodom. Zaštitit ćemo one koji traže sklonište i pomoći onima koji traže siguran put kući. EU će nastaviti pružati znatnu političku, financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini te uvoditi oštre sankcije protiv Rusije i onih koji su odgovorni za rat...
Green Deal

Borba protiv klimatskih promjena jedan je od glavnih prioriteta Europske komisije, a europski zeleni plan njezin je ambiciozan plan za preobrazbu Europe u prvi klimatski neutralan kontinent.

Najnovije vijesti

Događanja

Map Croatia
Europska unija oko mene

Potražite centar EU-a u Hrvatskoj

Aktualno

Kutak za učenje
Ako si učenik, ovdje te čekaju igre, natjecanja i knjige koje će ti pomoći da na zabavan način otkriješ više o EU-u. Ako si nastavnik, pronaći ćeš inspirativne materijale i ideje za nastavu. Kutak za učenje dostupan je na 24 jezika EU-a.
Mađarsko predsjedanje Europskom unijom
Države članice EU-a svakih se šest mjeseci izmjenjuju u predsjedanju Vijećem. Za vrijeme tog šestomjesečnog razdoblja predsjedništvo predsjeda sastancima na svim razinama u Vijeću i tako pomaže osigurati kontinuitet rada EU-a u Vijeću.

Izdvajamo

Izloženost građana lažnim vijestima velik je izazov za naša društva. Provjerite činjenice o nekima od najčešćih mitova koji kruže o EU-u.

Postoji niz načina na koje možete pridonijeti donošenju odluka u EU-u. U nastavku donosimo neke od najvažnijih.