Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. siječnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Sudjelujte u savjetovanju o tržišnom natjecanju

Europska komisija pokrenula je savjetovanje kako bi se prikupila stajališta o načinu na koji nacionalna tijela nadležna za tržišno natjecanje provode pravila EU-a o tržišnom natjecanju. Sudjelovati možete do 12. veljače 2016.

yourvoice.jpg

Nacionalna tijela nadležna za tržišno natjecanje uz Europsku su komisiju ključni partneri u provedbi pravila EU-a o tržišnom natjecanju.

Uredbom 1/2003 nacionalna tijela nadležna za tržišno natjecanje ovlaštena su od 2004. za provedbu pravila EU-a o tržišnom natjecanju.

Nije dovoljno samo ovlastiti nacionalna tijela nadležna za tržišno natjecanje za provedbu protumonopolskih pravila EU-a: za učinkovito djelovanje potrebna su im i sredstva i instrumenti.

Komisija ovim savjetovanjem želi prikupiti stajališta dionika, stručnjaka i šire javnosti:

- kako bi se osiguralo da sva nacionalna tijela imaju prave alate za otkrivanje i sankcioniranje kršenje pravila tržišnog natjecanja EU-a ;
- kako bi se osiguralo da nacionalna tijela za tržišno natjecanje imaju učinkovite programe za ublažavanje kazne koji potiču tvrtke da istupe , možda u nekoliko jurisdikcija , s dokazima ilegalnih kartela ; i
- kako bi se očuvala neovisnost nacionalnih tijela nadležnih za tržišno natjecanje pri provedbi zakona o tržišnom natjecanju u EU-u i osiguralo da imajupotrebne resurse i osoblje .

Svi građani ili zainteresirani dionici pozivaju se na sudjelovanje u savjetovanju koje traje od 4. studenoga 2015. do 12. veljače 2016.

Dodatne informacije možete preuzeti ovdje

Kontakt

Sva dodatna relevantna pitanja i informacije možete slati na adresu e-pošte COMP-ECNPLUSatec [dot] europa [dot] eu (COMP-ECNPLUS[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Europska mreža za tržišno natjecanje (ECN)Više: IP-15_5998

Pojedinosti

Datum objave
14. siječnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj