Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. siječnja 2018.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Junckerovim planom podržava se istraživanje raka

Novim će se sredstvima Indivumedu omogućiti daljnji razvoj globalne baze podataka koja znanstvenicima koji se bave istraživanjem raka omogućuje pristup podacima o oboljelima od raka te ulaganje u najnovije tehnologije koje će omogućiti bolje...

Europska investicijska banka

Kredit od 40 milijuna eura Indivumedu

Europska investicijska banka odobrila je kredit od 40 milijuna eura Indivumedu GmbH, globalnom onkološkom poduzeću koje vode liječnici, a sjedište mu je u Njemačkoj. Novim će se sredstvima Indivumedu omogućiti daljnji razvoj globalne baze podataka koja znanstvenicima koji se bave istraživanjem raka omogućuje pristup podacima o oboljelima od raka te ulaganje u najnovije tehnologije koje će omogućiti bolje razumijevanje složenih podataka o raku.

Jamstvo za financiranje projekta daje Europski fond za strateška ulaganja (EFSU), središnji element Plana ulaganja za Europu.

Vytenis Andriukaitis, povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane, izjavio je: „Zdravstvenim sustavima u mnogim državama članicama EU-a sve su potrebnija ulaganja u suvremenu infrastrukturu, inovativne tehnologije i nove modele skrbi. Ulaganjem u Indivumed institucije EU-a pokazale su da su odlučne pomoći državama članicama da upravo to i ostvare. Drago mi je što je EIB danas potpisao taj ugovor jer će se njime dionicima u zdravstvenom sektoru olakšati korištenje Plana ulaganja za Europu na dobrobit naših građana.Dodatne informacije i najnoviji rezultati Plana ulaganja dostupni su na web-mjestu Plana ulaganja.

Pojedinosti

Datum objave
9. siječnja 2018.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj