Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak2. prosinca 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

SASTANAK KOLEGIJA: Komisija potvrđuje predanost jačanju temeljnih prava u EU-u

Europska komisija danas predstavlja novu strategiju o osnaživanju primjene Povelje o temeljnim pravima u EU-u. Temeljna prava ne možemo uzimati zdravo za gotovo. Novom strategijom naglašava se obveza osiguravanja potpune primjene Povelje. Od sljedeće...

SASTANAK KOLEGIJA: Komisija potvrđuje predanost jačanju temeljnih prava u EU-u

Věra Jourová, potpredsjednica za vrijednosti i transparentnost, istaknula je: Ova godine obilježavamo 20 godina od prvog proglašenja Povelje o temeljnim pravima. To je utjelovljenje vrijednosti naše Unije. Povelja ima pravnu snagu jednaku Ugovorima. Želim da ljudi znaju kome se mogu obratiti u slučaju kršenja njihovih prava.

Didier Reynders, povjerenik za pravosuđe izjavio je: Nedavno su se pojavili novi izazovi u pogledu temeljnih prava; pandemija koronavirusa i s njom povezana ograničenja dobar su primjer. Promjene koje smo vidjeli u društvu zahtijevaju ponovno preuzimanje obveze kako bi se osiguralo da EU i države članice u potpunosti primjenjuju Povelju. Više no ikad prije Povelju moramo staviti u središte našeg rada i svima osigurati učinkovit pristup njihovim temeljnim pravima. Priopćenje za medije dostupno je na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
2. prosinca 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj