Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Publikacije
Publikacije

Pristup publikacijama europskih institucija o aktivnostima i politikama Europske unije.

U nastavku možete pronaći neke odabrane publikacije

Europska unija: Što je i što čini
Vodič o Europskoj uniji (EU) i njezinim aktivnostima. Publikacija ukratko odgovara na sljedeća pitanja: „Što je Eropska unija", „Što Europska unija čini” i „Kako Europska unija odlučuje i kako djeluje”.
Kratki vodič o EU-u
Jeste li se ikad zapitali koje države članice EU-a upotrebljavaju euro ili što znači biti dio schengenskog prostora? Što je europski zeleni plan i kako će vam poboljšati život? Što točno EU radi za vas i odakle dolazi novac kojim se sve to plaća? U nastavku pročitajte sve što trebate znati o EU-u.
EU i ja
Ako ste građanin neke zemlje EU-a, ujedno ste i građanin Unije. No što to znači u praksi? Što je Europska unija učinila za nas? Za početak, živimo bez ratova. To je samo po sebi golemo postignuće, ali nije jedino što je EU učinio za nas.
Istražimo Europu!
Dođite, istražimo Europu zajedno! To će biti avanturističko putovanje kroz vrijeme i prostor na kojem ćete otkriti mnogo zanimljivih stvari.
Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda
Svijet interneta neobična je i čarobna zemlja! Ima brojna očaravajuća mjesta, zanimljive stanovnike te nudi zabavu, igre i informacije. Ali oprezno! Skriva i neka opasna mjesta koje treba izbjegavati. Ovaj vodič omoći će ti da naučiš mnoge magične stvari! Od čega se sastoji mreža (engl.Web), što je...
Obzor Europa
Najambiciozniji program EU-a za istraživanje i inovacije.
Problemi s EU?
Europski ombudsman izdao je ovu brošuru kako bi vam ponudio pregled različitih informacija, savjeta i tijela koja se bave pritužbama te kojima se možete obratiti.
Vodič kroz Europsku građansku inicijativu
U građanskim inicijativama sudjeluju osobe iz različitih država članica EU-a kako bi prikupile potpise i pozvale Europsku komisiju da predloži nove propise o pitanjima do kojih im je stalo.
Kulinarsko putovanje Europom
Na putovanjima se, s gradom ili državom koju posjetimo, upoznajemo preko hrane, dok sa sobom doma nosimo djelić te destinacije pohranjen u okusima koje pamtimo, ali i u obliku gastro suvenira. Kuharica koju držite u rukama omogućuje nam da se iz vlastite kuhinje uputimo na kulinarsko putovanje...
Hrvatsko članstvo
Hrvatska je u ovom razdoblju pokazala istinsku predanost načelima i vrijednostima na kojima se temelji Europska unija. Pokazali smo i veliku otpornost, odlučnost i hrabrost u provedbi brojnih zahtjevnih reformi. Od 2013. ostvaren je znatan napredak i postavljeni čvrsti temelji na našem putu prema...