Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak3. listopada 2019.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Prvi hrvatski fond s društvenim učinkom ima podršku Junckerova plana

Nova perspektivna hrvatska i slovenska poduzeća će zahvaljujući potpori EU-a moći koristiti sredstva iz prvog hrvatskog fonda s društvenim učinkom, FeelsGood. Financiranje fonda podržao je Europski fond za strateška ulaganja u okviru Junckerova plana...

Prvi hrvatski fond s društvenim učinkom

Fond FeelsGood ulagat će u nova perspektivna hrvatska i slovenska poduzeća koja posluju u sektoru financijske uključenosti i kružnoga gospodarstva te poljoprivrednom, obrazovnom i zdravstvenom sektoru.

Potpredsjednik Europske komisije Dombrovskis, zadužen za euro i socijalni dijalog te za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala, izjavio je: U Hrvatskoj je osnovan novi fond FeelsGood, koji se financira iz Europskog investicijskog fonda i Junckerova plana, i to je dobra vijest. Ne samo što će se ključnim sektorima kao što su kružno gospodarstvo i zdravstvo pružiti financijski poticaj, nego će ta poduzeća usto proizvesti i pozitivan društveni učinak.

Prema podacima iz rujna 2019., u okviru Junckerova plana mobilizirana su dodatna ulaganja u vrijednosti od gotovo 433,3 milijarde eura, od čega 1,2 milijarde eura u Hrvatskoj. Podršku u okviru Plana trenutno koristi 972000 malih i srednje velikih poduzeća diljem Europe.

Pojedinosti

Datum objave
3. listopada 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj