Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. prosinca 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

NAJAVA: Povjerenik Schmit na konferenciji “Vještine za budućnost i ESF+”

Povjerenik Europske komisije za poslove i socijalna prava Nicolas Schmit boravit će u petak 15. prosinca 2023. u Zagrebu u sklopu konferencije “Skills for the future powered by ESF+”. 

Nicolas Schmit

Povjerenik Europske komisije za poslove i socijalna prava Nicolas Schmit boravit će u petak 15. prosinca 2023. u Zagrebu u sklopu konferencije “Skills for the future powered by ESF+” u organizaciji hrvatskog Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Konferencija počinje u 9.30 sati, a održava se u Hotelu Sheraton (Kneza Borne 2).

Povjerenik Schmit održat će uvodni govor na konferenciji, s fokusom na nove vještine i tržište rada u Hrvatskoj i Europskoj uniji, kao i izazove i postignuća u provedbi aktivnosti vezanih za Europsku godinu vještina 2023. Uz povjerenika Schmita, na konferenciji će između ostalih govoriti i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik Ivan Vidiš.

Osim uvodnih govora i uvoda, na konferenciji se održavaju dva panela: prvi, pod nazivom „Povezivanje obrazovanja s novim promjenama na tržištu rada“ pružit će perspektivu Europske komisije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te akademskog i privatnog sektora u kontekstu novih tržišnih izazova. Drugi panel, „EUSAIR: mogućnosti transnacionalne suradnje u području vještina“, približit će sudionicima razmišljanja i stavove Europske komisije, Svjetske banke, Sveučilišta u Ljubljani i Crnogorske gospodarske komore o međunarodnoj suradnji za što kvalitetnije povećanje relevantnih vještina.

 

DODATNE INFORMACIJE

Europska godina vještina

Europski socijalni fond+ 2021. – 2027.

Konferencija „Skills for future“

Pojedinosti

Datum objave
14. prosinca 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj