Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak29. travnja 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Koronavirus: Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu i dalje pomaže Indiji

Indija se suočava s velikim porastom broja slučajeva povezanih s koronavirusom. EU Indiji pruža dodatnu pomoć u okviru Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu.

Koronavirus: Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu i dalje pomaže Indiji

Europska unija već je u utorak najavila ponude za pomoć iz Irske, Belgije, Rumunjske, Luksemburga, Portugala i Švedske. Komisija je danas najavila dodatne pakete pomoći iz Francuske, Italije, Austrije i Finske te dodatne isporuke iz Irske.

Francuska šalje 8 generatora kisika, od kojih svaki omogućuje opskrbu kisikom za jednu indijsku bolnicu na razdoblje od 10 godina, kao i tekući kisik i 28 respiratora. Italija nudi postrojenje za proizvodnju kisika i 20 respiratora. Irska dodatno nudi 550 koncentratora kisika i 60 respiratora. Finska će poslati 318 cilindara s kisikom. Austrija osigurava 5 521 ampulu antivirusnog lijeka Remdesivir, 238 cilindara kisika i 1900 kanila kisika.

Bez odmora radimo na usmjeravanju europske pomoći u Indiju. U interesu je sviju nas da podupremo napore u borbi protiv najnovijeg vala bolesti u Indiji. Zahvaljujem Francuskoj, Italiji, Austriji, Finskoj i Irskoj na najnovijim ponudama pomoći. Solidarnost EU-a u potpunosti je na djelu, izjavio je Janez Lenarčič, povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama. Komisija sufinancira prijevoz pomoći i koordinira logistiku putem Koordinacijskog centra EU-a za odgovor na hitne situacije.

Pojedinosti

Datum objave
29. travnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj