Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Javne debate

[NAJAVA] PRESS KLUB EUROPA: Zajedničkom poljoprivrednom politikom do održivosti zajednice

Zajednička poljoprivredna politika (ZPP) jedno je od najvažnijih operativnih područja kojima se bavi Europska unija, čiji je cilj podupiranje poljoprivrednika u EU-u i osiguravanje sigurnosti opskrbe hranom u Europi.

Upravo je iz tog razloga Europska unija je usvojila Novu Zajedničku poljoprivrednu politiku za razdoblje od 2023. do 2027. godine kojom se predviđa snažnija potpora zelenim poljoprivrednim praksama, pravednija preraspodjela sredstava te veća sloboda država članica u kreiranju svojih strategija.

Međutim, rat na istoku Europe uzrokovao je snažne poremećaje u opskrbi hranom te ubrzao neizbježan rast cijena, koje već sada dosežu rekordne maksimume. Stoga je odgovor Europske Unije u sklopu ZPP-a nužan kako bi ublažio posljedice krize na ruralna područja i opskrbu hranom.

Kako bismo potaknuli razgovore te ukazali na izazove i prilike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira događanje Press klub Europa s temom „Zajedničkom poljoprivrednom politikom do održivosti zajednice“. Panel rasprava obuhvatit će pitanja usklađenosti ZPP-a i Europskog zelenog plana te uvjeta za hrvatsku poljoprivredu.

Press klub Europa je format panel rasprave u koji uključujemo predstavnike donositelja odluka, vodeće urednike ili novinare lokalnih medija, kao i ključne dionike u nevladinom sektoru s ciljem otvaranja tema koje su važne i zanimljive široj javnosti, a dio su inicijativa Europske komisije.

Bilo bi nam iznimno drago kada biste nam se pridružili i popratili panel u utorak, 26. travnja 2022. godine u 10:30 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti (Ulica Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek).

Moderatorica: Mirta Milas, urednica ' Emisija za selo i poljoprivredu', Hrvatski radio - Osijek

  • održiva poljoprivreda | seoski razvoj
  • utorak 26. travnja 2022., 10:30 - 12.00 (CEST)
  • Osijek, Hrvatska

Praktične informacije

Vrijeme
utorak 26. travnja 2022., 10:30 - 12.00 (CEST)
Mjesto
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Ulica Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek, Hrvatska
Jezici
hrvatski

Opis