Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. ožujka 2014.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Zaštita potrošača - korak dalje

Europski dan zaštite potrošača: Komisija pokrenula kampanju za jačanje svijesti potrošača -Koristite prava koja vam pripadaju kao potrošaču

20140314_use-your-consumer-rights.jpg

Djelovanja koja Europska unija zadnjih godinu dana provodi u cilju jačanja potrošačkih prava imaju pozitivan učinak na povjerenje potrošača, što je ključan čimbenik u gospodarskom oporavku Europe. Zbog toga je Europska komisija danas pokrenula kampanju za potrošače kojom se građane obavještava o njihovim potrošačkim pravima prema zakonodavstvu EU-a te ih se upućuje na mjesta na kojima mogu dobiti savjete i pomoć ako imaju pitanja ili problema.

Potpredsjednica Reding izjavila je: "Ako su poduzeća motor europskog gospodarstva, onda su potrošači ti koji njime upravljaju. Potrošači koji imaju povjerenje u tržište te smatraju da imaju utjecaja i da se s njima pravedno postupa mogu unutarnje tržište EU-a prebaciti u višu brzinu – a upravo to je potrebno europskom gospodarstvu tijekom njegova oporavka od financijske krize."

Povjerenik Mimica dodao je: "Svrha Europskog dana zaštite potrošača jest pomoći potrošačima da spoznaju svoj utjecaj, omogućiti im da bolje upoznaju svoja prava te ih potaknuti da ih u potpunosti iskoriste u praksi."

Dodatne informacije: MEMO/14/191

Pojedinosti

Datum objave
14. ožujka 2014.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj