Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak19. rujna 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Zapošljavanje u EU-u: Europska agencija za graničnu i obalnu stražu (Frontex)

U lipnju ove godine institucije EU-a dogovorile su osnivanje Europske granične i obalne straže, koja će se sastojati od Europske agencije za graničnu i obalnu stražu (Frontex) i tijela iz država članica nadležnih za upravljanje granicama.

Frontex - zajednička operacija Minerva 2014.

Nova Agencija bit će smještena u Varšavi, a imat će važnu ulogu u zaštiti vanjskih granica EU-a te će pridonositi jamstvu unutarnje sigurnosti u EU-u. Novom Europskom agencijom za graničnu i obalnu stražu ojačat će se kapaciteti država članica na vanjskim granicama, i to zajedničkim operacijama i brzim graničnim intervencijama.

Da bi mogla obavljati svoje nove poslove, Agencija bi do 2020. trebala dosegnuti brojku od 1000 zaposlenih. (Za usporedbu, Frontex je početkom 2016. imao 402 zaposlenika.) Kako bi nova Agencija što brže postala operativna, odabir novih zaposlenika već je počeo.

Pozivamo motivirane i kompetentne stručnjake da pogledaju ponudu slobodnih radnih mjesta te se prijave putem web-stranice http://frontex.europa.eu/about-frontex/job-opportunities/open-selection-procedures/.

Pojedinosti

Datum objave
19. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj