Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Priopćenje za tisak5. ožujka 2024.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za okoliš Europske komisije Patrick Child u Zagrebu

Zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za okoliš Europske komisije Patrick Child 6. ožujka 2024. boravit će u radnom posjetu Zagrebu kako bi s dionicima iz političkog i gospodarskog života Hrvatske raspravljao o okolišnom zakonodavstvu.

Patrick Child

Zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za okoliš Europske komisije Patrick Child 6. ožujka 2024. boravit će u radnom posjetu Zagrebu kako bi s dionicima iz političkog i gospodarskog života Hrvatske raspravljao o okolišnom zakonodavstvu te o klimatskom ugovoru za gradove.

U okviru posjeta, zamjenik glavnog direktora Child susrest će se s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kao i nevladinim organizacijama koje se bave okolišnom i klimatskom problematikom. Susrest će se i sa širokom skupinom predstavnika poslodavaca. 

Na rasporedu je i sastanak s gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem i suradnicima. Tijekom tog sastanka, održat će se prezentacija o misiji EU-a za 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova te koracima koje je Grad Zagreb poduzeo kao jedini hrvatski grad dio ove europske misije. 

 

Više informacija:

EU Misija: Klimatsko neutralni i pametni gradovi

Klimatske aktivnosti Europske komisije

Europski zeleni plan

Glavna uprava Europske komisije za okoliš

Pojedinosti

Datum objave
5. ožujka 2024. (Posljednji put ažurirano: 5. ožujka 2024.)
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj