Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak14. studenoga 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za izvješće o vladavini prava za 2023.

Komisija će u okviru savjetovanja prikupiti i informacije o tome kako su i u kojoj mjeri države članice provele preporuke koje su prvi put dane u izvješću za 2022.

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za izvješće o vladavini prava za 2023.

Europska komisija danas je otvorila savjetovanje kako bi prikupila informacije o razvoju vladavine prava u državama članicama, u okviru pripreme Izvješća o vladavini prava za 2023.

Savjetovanje je, među ostalim, namijenjeno pravosudnim udrugama, civilnom društvu, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama i agencijama EU-a. Primljene informacije bit će uključene u Komisijinu ocjenu stanja vladavine prava u državama članicama. Komisija će u okviru savjetovanja prikupiti i informacije o tome kako su i u kojoj mjeri države članice provele preporuke koje su prvi put dane u izvješću za 2022.

Izvješće o vladavini prava u središtu je godišnjeg ciklusa praćenja i njime se žele spriječiti problemi prije no što se pojave ili pogoršaju te promicati kultura vladavine prava. Savjetovanje je dostupno na internetu do 20. siječnja 2023.

Pojedinosti

Datum objave
14. studenoga 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj