Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak25. svibnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Videokonferencija čelnika EU-a i Japana o pandemiji koronavirusa i koordiniranom odgovoru

Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Vijeća Charles Michel i japanski premijer Shinzō Abe održat će 26. svibnja virtualni sastanak čelnika na kojem će raspravljati o pitanjima povezanima s pandemijom koronavirusa, pripremama za...

Videokonferencija čelnika EU-a i Japana o pandemiji koronavirusa i koordiniranom odgovoru

Kao članice skupina G7 i G20 te strateški bilateralni partneri, Europska unija i Japan predane su snažnom globalnom odgovoru na koronavirus na temelju bliske suradnje i pojačane koordinacije. Očekuje se da će čelnici razgovarati o gospodarskom oporavku, obnovi međunarodne trgovine, pomaganju ranjivim skupinama stanovništva i utjecaju virusa na geopolitička pitanja.

Očekuje se da će predsjednici Michel i von der Leyen te premijer Abe također nastojati ojačati bilateralnu suradnju u nizu područja na temelju Sporazuma o strateškom partnerstvu EU-a i Japana i Sporazuma o gospodarskom partnerstvu te partnerstva za održivu povezanost i kvalitetnu infrastrukturu.

Nakon završetka sastanka predsjednici Michel i von der Leyen predstavit će rezultate medijima, a snimka će biti dostupna na EbS-u.

Više informacija o odnosima EU-a i Japana potražite na internetskim stranicama Delegacije EU-a i u posebnom informativnom članku.

Pojedinosti

Datum objave
25. svibnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj