Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak20. travnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Ususret Danu Europe 2016.

"Neophodno je okrenuti se alternativnim načinima prijevoza." - voditelj Predstavništva Europske komsije u Hrvatskoj, Branko Baričević

20160420_euday-eupiknik.jpg

U suradnji s partnerima i ove godine obilježavamo rođendan Europske unije, Dan Europe, cjelodnevnim događanjem na Europskom trgu pod nazivom #EUpiknik.

Bit će to veliko događanje koje će ujediniti Europski biciklistički izazov 2016., Dan Europe i #orangebikeride, a ujedno je uvod u Europski tjedan koji će se osim u Zagrebu obilježiti i brojnim aktivnostima u 13 raznih hrvatskih gradova u kojima su smješteni informacijski centri Europe Direct (EDIC) diljem Hrvatske.

Posjetitelji EU piknika imat će priliku kušati tipične sendviče i druge specijalitete zemalja članica Europske unije čija su veleposlanstva u Hrvatskoj partneri na događanju. Bit će tu i cjelodnevni zabavni program kojim će se predstaviti zemlje Europske unije.

Službeni program počet će u 10:00 sati, a u 12:00 sati planirana je utrka Orange Bike Ride pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Nizozemske u Hrvatskoj.

Proslavu planiramo završiti koncertom popularnih hrvatskih glazbenika.

Kako je smanjenje udjela emisije stakleničkih plinova jedan od glavnih ciljeva Europske unije, "Europski biciklistički izazov 2016." izvanredna je prilika za suradnju našeg Ureda s Gradom Zagrebom, Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske i izdavačkom kućom Adria Media na promicanju bicikliranja i očuvanju zaštite okoliša.

Što za Hrvatsku znači sudjelovanje u projektu "Europski biciklistički izazov 2016." za časopis Story rekao je naš voditelj, Branko Baričević :
Izvor ©: Story Hrvatska
Fotografija: Josip Regović

Dodatne informacije:

Konferencija za novinare povodom predstavljanja projekta "Europski biciklistički izazov 2016."

Deklaracija o biciklizmu kao ekološkom načinu prijevoza

Prioritet Europske komisije: Energetska unija i klima

Pojedinosti

Datum objave
20. travnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj