Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak13. svibnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom ukidanju ograničenja putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma

Komisija je danas predstavila paket smjernica i preporuka kako bi se državama članicama pomoglo pri postupnom ukidanju ograničenja putovanja i omogućio rad turističkih poduzeća, uz pridržavanje mjera zaštite zdravlja. Paketom se također nastoji...

Turizam i promet: Smjernice Komisije o sigurnom ukidanju ograničenja putovanja i ponovnom pokretanju europskog turizma

Paket Komisije za turizam i promet uključuje opću strategiju oporavka u 2020. i dalje, zajednički pristup ponovnoj uspostavi slobodnog kretanja i ukidanju ograničenja na unutarnjim granicama EU-a na postupan i koordiniran način, okvir za ponovnu uspostavu prometa uz istodobno osiguravanje sigurnosti putnika i osoblja, preporuku o putnim vaučerima kao alternativi povratu novca te kriterije za sigurno i postupno ponovno pokretanje turističkih djelatnosti te razvoj zdravstvenih protokola za ugostiteljske objekte kao što su hoteli.

Priopćenje za medije i pitanja i odgovori s više informacija dostupni su na internetu.

Izvršni potpredsjednica Vestager i povjerenik Breton održali su konferenciju za medije u podne kako bi predstavili strateške smjernice Paketa za turizam i promet. Nakon toga održana je konferencija za medije s povjerenicama Kyriakides, Johansson i Vălean o praktičnim preporukama. Možete je pratiti na EbS-u.

Pojedinosti

Datum objave
13. svibnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj