Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak3. travnja 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Tražimo izlagače za Translating Europe Forum 2017.!

Translating Europe Forum najveća je prevoditeljska konferencija u Europi, a Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije njime želi okupiti sve dionike u prevoditeljskoj zajednici te tako u konačnici poboljšati status prevoditelja i...

Tražimo izlagače za Translating Europe Forum 2017.

Ovogodišnji Forum održat će se u Bruxellesu 6. i 7. studenoga 2017. pod naslovom „Nova tržišta, nove vještine, novi profili“.

U središtu pozornosti bit će, dakle, prevoditeljske vještine – kako postojećih tako i budućih prevoditelja. Neke od tema o kojima će se raspravljati na Forumu bit će sljedeće:
• Što je već etabliranim, ali i budućim prevoditeljima potrebno za uspjeh na tržištu rada?
• Može li se govoriti o „skupovima vještina“ koji odgovaraju novim tržišnim potrebama?
• Koji su novi profili potrebni u prevoditeljskoj industriji?
• Kako prevoditelji mogu održati korak sa zahtjevima tržišta i pravovremeno pronaći edukacije koje će im pružiti potrebne vještine?
• Koje su konkretne vještine potrebne da bi se ovladalo prijevodnim alatima i tehnologijama?

Već tradicionalno, posebna pozornost posvetit će se mladim prevoditeljima i njihovoj pripremi za ulazak u svijet rada.

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije, kao organizator Foruma, želi ponuditi raznovrstan i uravnotežen program u kojem će svoja stajališta i iskustva vezana uz temu Foruma iznijeti svi dionici u jezičnoj industriji – od prevoditelja i prevoditeljskih udruga te većih i manjih prevoditeljskih agencija do profesora koji obrazuju buduće prevoditelje i samih studenata koji se pripremaju za svoje buduće zanimanje.

Objavili smo poziv na dostavu prijedloga izlaganja te vas pozivamo da se aktivno uključite u Forum i tako date svoj doprinos raspravi o definiranju i razvijanju prevoditeljskih vještina. Izlaganja mogu biti u obliku prezentacija (do 15 minuta), rasprava za okruglim stolom ili predstavljanja plakata.

✍️ Obrazac za slanje sažetaka

Rok za dostavu prijedloga je 15. travnja 2017. (do tog je datuma potrebno dostaviti kratak opis predloženog izlaganja, a pojedinosti će se moći doraditi i poslije).

Dodatne informacije dostupne su na web-stranici Foruma, a sva eventualna pojašnjenja možete zatražiti izravno od organizacijskog tima putem adrese e-pošte DGT-TRANSLATING-EUROPEatec [dot] europa [dot] eu.

Radujemo se suradnji s vama na ovogodišnjem Translating Europe Forumu!

#TranslatingEurope

Pojedinosti

Datum objave
3. travnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj