Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak31. ožujka 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Telefonska linija za pomoć „Solidarnost EU-a s Ukrajinom” sada je dostupna i na ukrajinskom i ruskom jeziku

Telefonska linija za pomoć „Solidarnost EU-a s Ukrajinom” dio je Komisijina kontaktnog centra Europe Direct, važnog komunikacijskog kanala s građanima već više od 20 godina.

Ukrajina: Komisija pokrenula internetsku stranicu za osobe koje bježe od rata u Ukrajini

Uz 24 službena jezika EU-a na kojima Komisija odgovara na upite građana o pitanjima povezanima s EU-om, Komisija je pokrenula posebnu službu na ukrajinskom i ruskom jeziku za pitanja povezana sa solidarnošću EU-a s Ukrajinom. Od danas se svatko u EU-u i iz inozemstva može obratiti kontaktnom centru Europe Direct (EDCC) i dobiti odgovore i na ukrajinskom i ruskom jeziku.

Želite znati više o pomoći EU-a Ukrajini, mjerama ograničavanja protiv Rusije, privremenoj zaštiti osoba koje bježe od ruske invazije, ključnim informacijama o pravima koja se mogu steći na temelju toga i drugim oblicima potpore onima kojima je potrebna? Dobit ćete odgovore na sva pitanja. Služba je dostupna za pitanja i na svim službenim jezicima EU-a, kao i za pitanja i odgovore u pisanom obliku na ukrajinskom i ruskom jeziku. Od sredine travnja i na telefonske pozive odgovarat će se na ukrajinskom i ruskom jeziku.

Telefonska linija za pomoć „Solidarnost EU-a s Ukrajinom” dio je Komisijina kontaktnog centra Europe Direct, važnog komunikacijskog kanala s građanima već više od 20 godina. EDCC je 2021. odgovorio na 205 000 pitanja građana o pitanjima povezanima s EU-om.

Od ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače EDCC je odgovorio na više od 4000 pitanja i prijedloga građana o ratu i solidarnosti EU-a s Ukrajinom. Mnogi su građani izrazili svoje mišljenje o djelovanju EU-a, pitali kako mogu pomoći građanima iz Ukrajine ili su imali praktična pitanja o pravilima za privremenu zaštitu i putovanje unutar EU-a.

Pojedinosti

Datum objave
31. ožujka 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj