Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. svibnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Svjetski sastanak na vrhu o humanitarnoj pomoći u Istanbulu

Povodom Svjetskog sastanka na vrhu o humanitarnoj pomoći, koji je 23. i 24. svibnja održan u Istanbulu, potpredsjednica Komisije Kristalina Georgieva, povjerenik EU-a za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica i povjerenik EU-a za humanitarnu...

20140819_syrian-refugee-in-lebanon_0.jpg

"Svakoga dana tisuće nevinih ljudi stradava u prirodnim katastrofama i sukobima. Više od 125 milijuna muškaraca, žena i djece u cijelom svijetu ovisno je o humanitarnoj pomoći i potreba za njom stalno raste. Predstavnici međunarodne zajednice okupili su se na ovoj važnoj prekretnici na prvom Svjetskom sastanku na vrhu o humanitarnoj pomoći kako bi razgovarali o načinima sprečavanja i okončavanja kriza, kao i o poboljšanju i mijenjanju načina pružanja humanitarne pomoći. Pozdravljamo političko priopćenje koje je prihvaćeno tom prilikom. Europska unija na sastanku na vrhu preuzela je pojedinačne obveze u vezi s politikama, programima i fondovima za koje je odgovorna te je predana napretku u svakom od ključnih pet područja odgovornosti za koja je UN utvrdio temeljne obveze. Europska unija kao najveći svjetski donator humanitarne pomoći preuzet će svoju ulogu u mijenjanju načina pružanja pomoći kako bismo mogli bolje služiti onima kojima je potrebna pomoć te poziva svjetske čelnike da slijede njezin primjer."

Web-mjesto Svjetskog sastanka na vrhu o humanitarnoj pomoćiPet temeljnih okruglih stolova na razini čelnika (mogućnost prijevoda - Google)

Izvješće na engleskom jeziku

Fotografije i video zapisi

Pojedinosti

Datum objave
24. svibnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj