Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Najava29. lipnja 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Studijski program #EuinMyRegion Media Trips

Studijski program #EUinMyRegion Media Trips omogućuje novinarima i stvarateljima sadržaja koji rade u regiji EU-a da se bolje upoznaju s kohezijskim i drugim politikama EU-a. 

Medijsko putovanje za novinare

 

Početak studijskog programa #EuinMyRegion Media Tripsomogućuje novinarima i stvarateljima sadržaja koji rade u regiji EU-a da se bolje upoznaju s kohezijskim i drugim politikama EU-a

Program uključuje osposobljavanje putem interneta i studijski posjet Bruxellesu. Sudionici će saznati više o institucijama EU-a, njihovim strukturama i postupcima, učinku kohezijske politike na regije i njihove građane – od zelene i digitalne tranzicije do socijalne otpornosti te o tome kako EU štiti svoj proračun. Sastat će se i s nacionalnim stručnjacima Komisije, posjetiti projekte koje financira EU i naučiti kako se koristiti alatima Komisije za podatke.

Prvo studijsko putovanje u Bruxelles održat će se početkom rujna ove godine, a od listopada do svibnja 2024. planirano je još sedam putovanja. Troškove putovanja i smještaja za sudionike programa pokrivat će Komisija.

Program je otvoren za sve lokalne i regionalne novinare i otvoren je do 21. srpnja ove godine.


Dodatne informacije potražite na sljedećoj poveznci #EUinMyregion Media trips


 

 

Pojedinosti

Datum objave
29. lipnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj