Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak29. lipnja 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Strategija za terapeutike protiv bolesti COVID-19: Komisija utvrdila pet obećavajućih lijekova

Strategija EU-a za terapeutike protiv bolesti COVID-19 omogućila je najavu prvog portfelja od pet terapeutika koji bi uskoro mogli biti dostupni za liječenje pacijenata diljem EU-a. Četiri od tih terapeutika su monoklonska protutijela i preispituje...

Strategija za terapeutike protiv bolesti COVID-19: Komisija utvrdila pet obećavajućih lijekova

Povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides izjavila je: Danas poduzimamo prvi korak prema stvaranju širokog portfelja terapeutika za liječenje bolesti COVID-19. Iako broj cijepljenih raste, virus neće nestati, a pacijentima će biti potrebno sigurno i učinkovito liječenje kako bi se smanjilo opterećenje uzrokovano bolešću COVID-19. Naš je cilj jasan, do kraja godine želimo utvrditi najbolje kandidate i odobriti barem tri nova terapeutska liječenja. To je Europska zdravstvena unija na djelu.

Pet lijekova u naprednoj je fazi razvoja i imaju velik potencijal biti među novim lijekovima protiv bolesti COVID-19 koji će dobiti odobrenje do listopada 2021., što je cilj postavljen u okviru Strategije, pod uvjetom da se ispitivanjima demonstrira njihova sigurnost, kvaliteta i djelotvornost. Za više pojedinosti pročitajte priopćenje za medije i pitanja i odgovore.

Pojedinosti

Datum objave
29. lipnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj