Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. srpnja 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Srpanjski paket o povredama: Komisija radi na potpunoj, pravilnoj i pravodobnoj provedbi prava EU-a u korist građana i poduzeća

Kako bi pomogla građanima i poduzećima da u potpunosti iskoriste prednosti unutarnjeg tržišta, Europska komisija vodi dijalog s državama članicama koje ne poštuju pravo EU-a i, ako je potrebno, protiv njih pokreće postupke zbog povrede.

Srpanjski paket o povredama: Komisija radi na potpunoj, pravilnoj i pravodobnoj provedbi prava EU-a u korist građana i poduzeća

Današnje odluke donesene u okviru redovnih odluka o povredama uključuju 52 službene opomene. Točnije, riječ je o 51 službenoj opomeni i jednoj dodatnoj službenoj opomeni, 31 obrazloženom mišljenju, uključujući dodatno obrazloženo mišljenje, i pet upućivanja Sudu EU-a u skladu s člankom 258. UFEU-a.

Također je zaključeno 108 predmeta jer je predmetna država članica, u suradnji s Komisijom, riješila problem i osigurala usklađenost s pravom EU-a te stoga upućivanje predmeta Sudu Europske unije nije potrebno. Sažetak glavnih odluka i upućivanja na relevantna priopćenja za medije dostupni su ovdje.

Ovdje su opisani ključni aspekti postupaka zbog povrede prava EU-a.

Pojedinosti

Datum objave
15. srpnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj