Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak19. svibnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove 19. svibnja 2020.

Danas će izvršni potpredsjednik Dombrovskis i povjerenik Gentiloni predstavljati Komisiju na neformalnom sastanku Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koji će se održati putem videokonferencije u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu...

Sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove 19. svibnja 2020.

Ministri će biti pozvani da razmijene mišljenja o dosadašnjem napretku, o mjerama poduzetima u odgovor na krizu na razini EU-a, među ostalim o paneuropskom jamstvenom fondu EIB-a. Očekuje se da će ECOFIN u sklopu postupka europskog semestra usvojiti zaključke o izvješćima za pojedine zemlje koje je Komisija predstavila u veljači 2020. Komisija je 7. svibnja 2020. donijela akcijski plan za sveobuhvatnu politiku Unije o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma koji se temelji na šest stupova.

Planom se utvrđuju konkretne mjere koje će Komisija poduzeti tijekom sljedećih 12 mjeseci kako bi bolje provodila, nadzirala i koordinirala pravila EU-a o borbi protiv pranja novca i financiranja terorizma. Nakon sastanka održat će se virtualna konferencija za medije s izvršnim potpredsjednikom Dombrovskisom. Možete je pratiti ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
19. svibnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj