Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak4. listopada 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

REACT-EU: Komisija odobrila dodatne 2 milijarde eura za oporavak za Italiju, Španjolsku, Luksemburg i Rumunjsku

Komisija je Italiji, Španjolskoj, Luksemburgu i Rumunjskoj dodijelila 2 milijarde eura nakon izmjene operativnih programa Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda (ESF) i Fonda europske pomoći za najpotrebitije (OP) u okviru P...

REACT-EU: Komisija odobrila dodatne 2 milijarde eura za oporavak za Italiju, Španjolsku, Luksemburg i Rumunjsku

U južnim regijama nadležna tijela upotrijebit će 374 milijuna eura za zapošljavanje dodatnih zdravstvenih radnika i pokrivanje troškova prekovremenih radnih sati radnika koji su trenutačno u sustavu. 108 milijuna eura pridonijet će se jačanju administrativnih kapaciteta nacionalnih i regionalnih tijela, među ostalim u zdravstvenom sustavu.

U Španjolskoj će Comunidad Valenciana primiti dodatna sredstva u iznosu od 690 milijuna eura kako bi se, među ostalim, osigurao kapital za najpogođenija mala i srednja poduzeća te kako bi se ojačali zdravstvo, socijalne usluge i ulaganja u osnovnu infrastrukturu za građane, među ostalim u sektorima zdravstva i obrazovanja. Luksemburg će primiti 69 milijuna eura za potporu testiranju koronavirusa i nabavi cjepiva te održiva ulaganja kao što je elektrifikacija nacionalne autobusne mreže.

U Rumunjskoj će se 56 milijuna eura uložiti kako bi se osigurala materijalna potpora za skupine u nepovoljnom položaju, kao što su vrući obroci, pomoć sa školskim priborom i osnovnim kompletima za novorođenčad. REACT-EU dio je instrumenta NextGenerationEU i osigurava 50,6 milijardi eura dodatnih sredstava za programe kohezijske politike tijekom 2021. i 2022.

Pojedinosti

Datum objave
4. listopada 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj