Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak6. svibnja 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Program aktivnosti Marie Skłodowska-Curie: Komisija nagradila gotovo 2000 prijedloga za istraživanja

Do danas je 13 zemalja uspostavilo programe financiranja za potporu nositeljima certifikata izvrsnosti u okviru programa MSCA.

Program aktivnosti Marie Skłodowska-Curie: Komisija nagradila gotovo 2000 prijedloga za istraživanja

Komisija je dodijelila certifikat izvrsnosti 1 956 istraživača u okviru aktivnosti Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Ljestvica izvrsnosti MSCA jedna je od mjera za dodjelu potpora znanstvenicima čiji se prijedlozi nisu mogli financirati zbog nedovoljnih sredstava u proračunu programa Obzor Europa.

Ti su istraživači podnijeli izvrsne prijedloge za poslijedoktorske stipendije MSCA 2021. te su u postupku evaluacije dobili najmanje 85 %, ali nisu mogli biti financirani. S pomoću te potvrde mogu biti financirani iz regionalnih, nacionalnih ili institucionalnih izvora.

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Programom Obzor Europa potiče se potencijal istraživanja i inovacija u Europi. Vidjeli smo nevjerojatan talent i posvećenost istraživača iz cijelog svijeta zahvaljujući rezultatima aktivnosti Marie Skłodowska-Curie. Želim im puno uspjeha. Ljestvica izvrsnosti MSCA pomaže im da što prije dovrše svoje projekte.

Do danas je 13 zemalja uspostavilo programe financiranja za potporu nositeljima certifikata izvrsnosti u okviru programa MSCA. Potpuni popis potpora dostupnih nositeljima izvrsnosti MSCA dostupan je ovdje. Više informacija o izdavanju ovogodišnjih potvrda o certifikatu izvrsnosti MSCA dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
6. svibnja 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj