Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak16. listopada 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Proglašeni dobitnici Datathona EU-a 2020.

Tijekom internetskog finala 18. Europskog tjedna regija i gradova objavljeni su pobjednici četvrtog izdanja Datathlona EU-a. Datathon EU-a godišnje je natjecanje kojim se osobe koje zanimaju podaci potiče da razviju nove i inovativne aplikacije na...

Proglašeni dobitnici Datathona EU-a 2020.

Nagrađeni su sljedeći timovi: izazov 1, „Europski zeleni plan”, GeoFluxus (Belgija, Grčka, Litva); izazov 2, „Gospodarstvo u interesu građana”, Team FinLine (Ujedinjena Kraljevina); izazov 3., „Novi poticaj europskoj demokraciji”, Next Generation Democracy (Danska); izazov 4., „Europa spremna za digitalno doba”, Digital Forest Dryads of Copernicus (Rumunjska) i Team FinLine za nagradu po izboru javnosti.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: S 121 prijavljenim projektom iz cijelog svijeta, broj sudionika bio je najveći u povijesti natjecanja. Takav veliki interes za otvorene podatke pokazuje da možemo bolje iskoristiti golemu količinu otvorenih informacija koje su nam na raspolaganju i to planiramo učiniti kako bismo poboljšali oblikovanje politika i, što je najvažnije, živote ljudi.

Ured za publikacije Europske unije svake godine organizira Datathon EU-a u bliskoj suradnji s Europskom komisijom. Više informacija o pobjednicima i njihovim projektima možete pronaći ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
16. listopada 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj