Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. ožujka 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Privatnost međunarodnih tokova podataka: povjerenik Reynders i Yoon Jong In zatvorili pregovore o primjerenosti

Povjerenik za pravosuđe Didier Reynders održao je virtualni sastanak s predsjednikom Povjerenstva za zaštitu osobnih informacija Republike Koreje Yoon Jong Inom povodom zaključivanja uspješnih pregovora o primjerenosti na tehničkoj razini.

Privatnost međunarodnih tokova podataka: povjerenik Reynders i Yoon Jong In zatvorili pregovore o primjerenosti

Na kraju sastanka izdali su zajedničku izjavu u kojoj pozdravljaju današnji napredak prema konačnom donošenju odluke o primjerenosti i potvrđuju namjeru da nastave sa što je prije mogućim donošenjem odluke. Pregovori su odražavali snažnu predanost obiju strana zajedničkim vrijednostima u pogledu prava njihovih građana na privatnost podataka.

Na temelju visoke razine zaštite osobnih podataka ta će odluka o primjerenosti, nakon što bude donesena, biti od velike koristi za EU i Republiku Koreju jer će olakšati prekogranični protok podataka u trgovinskim odnosima među poduzećima. Nakon donošenja odluke o primjerenosti omogućit će se slobodan protok osobnih podataka između EU-a i Republike Koreje, bez potrebe za uvođenjem dodatnih zaštitnih mjera. Više informacija o odlukama EU-a o primjerenosti dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
30. ožujka 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj