Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak27. listopada 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Pregled stanja u prometu 2016.: EU nastoji ojačati unutarnje tržište.

Europska komisija danas je objavila Pregled stanja u prometu u EU-u 2016. u kojem je iznesena usporedba država članica prema postignutim rezultatima u 30 kategorija koje obuhvaćaju sve aspekte prometa.

Pregled stanja u prometu u EU-u 2016.

Pregledom stanja (EN) nastoji se pomoći državama članicama da odrede prioritetna područja ulaganja i djelovanja. On je dokaz da EU i dalje produbljuje unutarnje prometno tržište i promiče prelazak na mobilnost s niskim razinama emisija (EN), što su dva prioriteta Junckerove Komisije.

Povjerenica EU-a za promet Violeta Bulc izjavila je: Moj je cilj visokokvalitetan, dekarboniziran, potpuno integriran i učinkovit prometni sustav. Pregled stanja u prometu služi nam kao putokaz pokazujući nam smjer i udaljenost koja je pred nama. Riječ je o korisnom alatu za nas, za države članice i za dionike jer nam pomaže utvrditi što radimo dobro te gdje su potrebna dodatna ulaganja i aktivnosti. Ohrabrujuće je da nastojanja Komisije da premosti jaz u ulaganjima u prometnom sektoru počinju ostvarivati rezultate.

Treću je godinu zaredom Nizozemska na prvome mjestu u 15 kategorija, a slijede je Švedska, Njemačka i Austrija. Iako su jake u različitim područjima, zajednički su im čvrst okvir za ulaganja te dobri rezultati u području prometne sigurnosti i u provedbi zakonodavstva EU-a.

Pojedinosti

Datum objave
27. listopada 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj