Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak4. rujna 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Predsjednica von der Leyen na sastanku na vrhu Afrike o klimi u Nairobiju

Ovogodišnji sastanak na vrhu suorganiziraju Republika Kenija i Komisija Afričke unije, a tema mu je „Zeleni rast i rješenja za financiranje borbe protiv klimatskih promjena za Afriku i svijet”.

Von der Leyen

Sutra 5. rujna predsjednica Ursula von der Leyen će biti u Nairobiju u Keniji, gdje će sudjelovati na sastanku na vrhu Afrike o klimi 2023. Predsjednica von der Leyen pozvana je da održi govor tijekom otvaranja sastanka od 8:00 do 9:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

 

Kasnije, u 11:30 po srednjoeuropskom vremenu, predsjednica će sudjelovati u panel-raspravi o novoj globalnoj strukturi financiranja borbe protiv klimatskih promjena, zajedno s predsjednicima Kenije i Gane, premijerom Egipta, predsjednikom Komisije Afričke unije, glavnim tajnikom UN-a i predsjednikom konferencije COP28.

Uvodni govor predsjednice, kao i njezina panel-rasprava, prenosit će se uživo na EbS -u.

Na marginama sastanka na vrhu predsjednica von der Leyen i predsjednik Kenije William Ruto predstavit će strategiju i plan za zeleni vodik za Keniju. Ta strategija i plan za zeleni vodik utvrdit će se uz potporu strategije Global Gateway, EU-ove strategije ulaganja za svijet, s ambicijama Kenije da u narednim godinama razvije vlastitu industriju zelenog vodika.

 

Ovogodišnji sastanak na vrhu suorganiziraju Republika Kenija i Komisija Afričke unije, a tema mu je „Zeleni rast i rješenja za financiranje borbe protiv klimatskih promjena za Afriku i svijet”. Na sastanku na vrhu okupit će se šefovi država i vlada, multilateralne institucije, civilno društvo, privatni sektor i mladi kako bi raspravljali o izazovima koje klimatske promjene predstavljaju za Afriku i pripremili predstojeću konferenciju COP28 koja će započeti krajem studenoga u Dubaiju.

Pojedinosti

Datum objave
4. rujna 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj