Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. siječnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Predsjednica von der Leyen i Kolegij u Zagrebu povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a

Predsjednica Ursula von der Leyen i Kolegij povjerenika danas i sutra u Zagrebu sudjeluju u svečanom otvaranju hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. To je prvi put da Hrvatska koja je pristupila EU-u 2013. predsjeda Vijećem EU-a.

Ursula von der Leyen, EK

Prioriteti hrvatskog predsjedanja, Europa koja razvija, Europa koja povezuje, Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna u skladu su s prioritetima Komisije Ursule von der Leyen što će omogućiti blisku suradnju.

Na početku službenog posjeta Predsjednica i Kolegij sudjelovat će u otvaranju predsjedanja. Nakon toga pozvani su na neformalnu večeru u rezidenciju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. U petak ujutro predsjednica von der Leyen sastat će se s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Nakon sastanka održat će se plenarna sjednica Kolegija povjerenika i Vlade Republike Hrvatske koja će završiti konferencijom za medije predsjednice von der Leyen i premijera Plenkovića uživo na kanalu EbS+.

Predsjednica će se sastati i s predsjednikom Sabora u Hrvatskom saboru. Posjet završava radnim ručkom s Kolegijem i premijerom Plenkovićem.

Pojedinosti

Datum objave
9. siječnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj