Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak21. travnja 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

[POZIV] Paneuropski hakaton "EU protiv Virusa"

Komisija će, u suradnji s državama članicama EU-a, organizirati paneuropski hakaton za povezivanje civilnog društva, inovatora, partnera i kupaca diljem Europe kako bi se razvila inovativna rješenja za koronavirus.

Paneuropski hakaton

Hakathon #EUvsVirus (EU protiv virusa) održat će se 24., 25. i 26. travnja te će se njime pokušati odgovoriti na približno 20 pitanja na temu koronavirusa (primjerice brza proizvodnja zaštitne opreme, povećanje kapaciteta proizvodnje, razmjena znanja i rješenja između zemalja), a odgovori će se brzo razviti i primijeniti na jedinstvenom tržištu EU-a.

Potrebna su nam inovativna rješenja za sljedećih pet područja: zdravlje i medicina, kontinuitet poslovanja, socijalna kohezija, zaštita ugroženih skupina i obrazovanje.

U hakatonu EU protiv virusa očekuje se sudjelovanje oko 60 tisuća europskih građana.

Pozivamo europsku zajednica inovatora, novoosnovana poduzeća, proizvođače, trgovce na malo, javne i privatne kupce te krajnje korisnike na sudjelovanje u hakatonu. Ideje se mogu podnositi na svim jezicima EU-a.

U hakathonu sudjeluju države članice EU-a zajedno s Norveškom, Izraelom, Švicarskom i Ukrajinom, zemljama pridruženima Obzoru 2020., programu EU-a za istraživanja i inovacije.

Pobjednička rješenja bit će pozvana da se pridruže Europskoj platformi Vijeća za inovacije koja će olakšati povezivanje s krajnjim korisnicima (npr. bolnicama) i omogućiti pristup ulagačima, zakladama i drugim mogućnostima financiranja iz cijele Europske komisije.

Ako ste zainteresirani za volontiranje u organizaciji hakatona ili sudjelovanje u njemu, više informacija možete pronaći na web stranicama.

Pojedinosti

Datum objave
21. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj